Herenhorloges zijn er in veel soorten en maten. Welk herenhorloge past bij jou?

De laatste jaren is het uiterlijk van de man steeds modebewuster geworden. Of dat nu komt door de metroman of de hipster, dat maakt niet uit; er wordt veel meer aandacht besteed aan het uiterlijk door de man dan in het verleden. In het verlengde daarvan voegt de man steeds vaker een horloge toe aan zijn outfit. Er wordt wel eens gezegd dat het horloge het enige échte sieraad is van de man. Een herenhorloge is veel meer dan alleen een apparaatje wat de tijd aangeeft. Het is emotie, het is een uiting van je smaak, je persoonlijkheid en je liefde voor esthetiek en techniek.

Maar tussen al het aanbod herenhorloges is het heel erg moeilijk kiezen wat bij jou past. Allereerst is het belangrijk om te weten wat je belangrijk vindt aan een herenhorloge. Kies je voor een mechanisch horloge of een quartz horloge. Draag je het horloge vooral naar je werk of wil je ook elegant voor de dag komen op een gala. Naast dat je natuurlijk kijkt naar wat je mooi vindt, zijn er ook veel verschillende soorten herenhorloges met elk hun eigen functie en kenmerken. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kies jij het horloge wat bij jou past.

Hieronder een uiteenzetting van de verschillende soorten herenhorloges;

 

Automatisch horloge

Automatisch horloge: Bij een automatisch uurwerk (ook wel mechanisch uurwerk genoemd) heb je geen batterij nodig om het uurwerk te laten lopen. Het uurwerk van een automatisch herenhorloge wordt aangestuurd door jouw eigen bewegingen. Jouw polsbewegingen zijn in feite de motor van het herenhorloge en hierdoor gaat er een rotor ronddraaien en daarmee wordt de hoofdveer automatisch opgewonden. Er wordt weleens gezegd dat een herenhorloge met een mechanisch uurwerk "leeft". Een mechanisch horloge wordt vaak "automatic watch" genoemd. Bij Stoerhorloge.com worden een aantal mooie automatische horloges aangeboden, zoals de Pierre Lannier.


Quartz

Quartz: Een quartz horloge werkt op een batterijtje wat elke 2 tot 3 jaar vervangen moet worden. De voordelen van een quartz horloge is dat het altijd heel nauwkeurig de tijd aangeeft en weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft een quartz horloge nooit op te winden, het blijft het gedurende de levensduur van de batterij altijd doen. Stoerhorloge.com heeft een ruim aanbod van quartz horloges zoals deze:


Chronograaf

Chronograaf: Een chronograaf is een veelzijdig herenhorloge. Naast het weergeven van de tijd heeft dit horloge ook een stopwatch. Deze stopwatch is in een chronograaf heel erg nauwkeurig en wordt daarom door sporters gebruikt. Het woord chronograaf is een samentrekking van de Griekse woorden gronos (tijd) en grapho (ik schrijf). Veelal geeft de eerste wijzer in een chronograaf de seconde aan, de tweede wijzer geeft het aantal minuten weer en de derde wijzer telt het aantal uur.


Skeleton

Skeleton: Een skeleton horloge, ofwel een skelet horloge is een herenhorloge met een open kast waarvan het fraaie uurwerk zichtbaar is door de wijzerplaat. Meestal is een skeleton horloge een klassiek mechanisch horloge waarbij de bewegende delen in het uurwerk door de wijzerplaat en/of het deksel zichtbaar zijn.

 

Een mooi (luxe) horloge hoeft niet duur te zijn. Stoerhorloge.com heeft een mooie selectie van verschillende soorten herenhorloges, voor iedereen die een mooi horloge zoekt!

 

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.