Gouden horloge voor een man? Dit zijn de vier redenen.

Een horloge kan gemaakt worden van verschillende soorten materialen. Hieronder leggen we uit waarom een gouden horloge absoluut niet mag ontbreken in jouw collectie.

  • Een gouden horloge zou iedere man moeten aanschaffen. Want wat ga je anders dragen onder een chique jasje? Een stalen band is daar zeker niet altijd geschikt bij. In formele situaties zijn gouden horloges echt het enige sieraad wat een man zou moeten dragen. Of eigenlijk bij iedere gelegenheid na 19.00.
  • Bij elke mijlpaal hoort een mooi aandenken. Wellicht dat je met pensioen gaat of een andere zakelijke mijlpaal bereikt hebt, of beter nog een relatiejubileum hebt. De aankoop van een geel gekleurd horloge is een mooie gelegenheid om dit echt te markeren.
  • Een gouden horloge schreeuwt rijkdom en succes. En welke man wilt dit nu niet uitstralen? Het motto is immers; dress to impress!
  • De goudprijs is op dit moment booming en investeren in een gouden horloge kan wellicht interessanter zijn dan het geld op de bank te laten staan tegen een lage rente.

Gouden horloge? Dit zijn de soorten

Er zijn veel verschillende gouden horloges waar je voor kunt kiezen. Het meest traditionele goud is geel, maar dat ziet er tegenwoordig een tikkeltje vintage uit. Op de meeste moderne uurwerken is rosé goud het goud bij uitstek.

Geelgoud is vooral mooi bij eenvoudige, verzilverde wijzerplaten. De twee samen zijn een prachtige combinatie voor een gouden horloge. Rose is beter te combineren met donkere tinten, zoals een gouden of bruide kast waar het warme roze de somberheid kan compenseren.

Er worden ook wit gouden horloges op de markt gebracht. Echter, esthetisch gezien voegt een wit gouden horloge niet echt veel toe aan het horloge. De enige reden voor een horloge aanbieder om wit goud te verwerken is om de prijs flink op te waarderen.

Er zit daarnaast ook veel verschil in het verwerken van goud. Het meest aantal karaats goud is 24, maar dit wordt zelden in gouden horloges verwerkt, het is simpelweg te zacht en poreus. Hierdoor kan elke stoot sporen achterlaten op het horloge en dit is niet gewenst. Bij de luxe merken wordt vooral 22 karaat goud verwerkt in de gouden horloges.

Overtuigd naar aanleiding van dit artikel om een gouden horloge aan te schaffen? Hierbij een aantal betaalbare suggesties voor goudkleurige horloges die Stoerhorloge.com aanbiedt;

Earnshaw 1805. Automatisch herenhorloge met een blauwe leren band en een roestvrij rose gouden stalen kast. Skeleton horloge
Earnshaw 1805 gouden herenhorloge met een zwart leren band en een witte wijzerplaat. Dit herenhorloge heeft een klassiek design door middel van de vintage wijzers en de Romeinse cijfers in de wijzerplaat. De combinatie van sportiviteit en vintage maakt het horloge geschikt voor iedere gelegenheid.
Pierre Lannier rosé gouden horloge met een bruin leer croco look en een witte wijzerplaat.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.