Dames horloges versus heren horloges: wat is het verschil?

 

Dameshorloges en heren horloges, ze zijn er in velen soorten en maten. Voor iemand die zijn eerste horloge of zijn eerste 'mooie' horloge koopt, is het de moeite waard om enkele van de geslacht specifieke kenmerken te kennen die in de horlogewereld bestaan. Wat zijn de kenmerken van dames horloges ten opzichte van heren horloges?

Dames horloges en heren horloges ze zijn er in velen soorten en maten. Hoewel het moeilijk voor te stellen is voor degenen die goed op de hoogte zijn van horloges, is het niet helemaal ongehoord voor iemand die zijn eerste horloge uitkiest, om weken na het dragen ervan erop gewezen te worden door een kennis dat ze een horloge dragen dat is gemaakt voor het tegenovergestelde geslacht. Hoewel de verschillen in horloges van beide geslachten vaak subtiel zijn, is het de moeite waard om te weten dat wat je koopt inderdaad specifiek met jou in gedachten is gemaakt. Laten we een paar van de verschillen bekijken.

Dames horloges versus heren horloges Pierre Lannier

Pierre Lannier collectie
- zowel heren- als dameshorloges

Het uiterlijk van dames horloges

Dames horloges zijn meestal kleiner in termen van gezichtsgrootte dan heren horloges. De polsen van mannen kunnen meer gewicht dragen dan vrouwen, en daarom zie je het verschil in grootte. Vrouwen maken zich zoveel zorgen over hun uiterlijk, en daarom nemen fabrikanten meer tijd om de fijne details te controleren. Een dames horloge wordt geleverd met decoraties en patronen die erop zijn gericht de aandacht van de koper te trekken. Ze worden vaak geleverd met prachtige kunstwerken waardoor ze er niet alleen elegant maar ook kostbaar uitzien. Het horloge van een vrouw moet goed om haar arm passen, in tegenstelling tot het horloge van een man dat wat ruimer kan zitten en toch fatsoenlijk kan lijken.

Herenhorloges komen meestal met meer gedefinieerde vormen, stoere accenten en meer flamboyante kleuren.


De pols grootte


Hoewel de polsmaat van iedereen kan variëren, zijn horloges die bedoeld zijn om een kleinere pols te passen over het algemeen gericht op vrouwen, terwijl het tegenovergestelde kan worden gezegd van horloges die passen bij een grotere pols. Natuurlijk kan alleen de polsmaat niet bepalen voor welk geslacht een horloge is gemaakt, hoewel het iets is om in gedachten te houden wanneer je een specifiek horloge op het oog hebt.

Pols grootte van man is wat ruimer - voorbeeld Thomas Earnshaw 1805 horloge

Thomas Earnshaw 1805 collectie
- Herenhorloges voor iedere man

Breedte van de horlogeband

De breedte van de horlogeband is meestal een vrij goede indicator voor de beoogde drager van een horloge. Dames horloges zijn meestal (maar niet altijd) uitgerust met een zeer dunne band. Hoewel sommige dames horloges een dikkere band hebben, hebben heren horloges nooit een dunne band zoals veel dames horloges dat hebben. Als de band van het horloge dun is, kan je erop rekenen dat het een dames horloge is.

Breedte van de band van een herenhorloge - voorbeeld Octon duikershorloge

Octon Watches
- Duikershorloges van de Zweedse horlogefabrikant

Grootte van de wijzerplaat

Net als bij de polsmaat van een horloge, kan het bij de omtrek van de wijzerplaat meerder kanten op, maar kan deze vaak nog steeds wel worden gebruikt om te beslissen of een horloge voor mannen of vrouwen is gemaakt of niet. Net als een horlogebandje betekent een kleinere wijzerplaat meestal dat het horloge in kwestie is gemaakt met het oog op vrouwen, terwijl grotere, unieke wijzerplaten meestal zijn gemaakt voor mannen.

De grootte van de horloge wijzerplaat - voorbeeld Blenheim London horloge

Blenheim Watch - London ®
- Unisex horloges, geschikt voor zowel mannen als vrouwen

Het materiaal van de band


Enkele van de meest voorkomende soorten horlogebandjes die je vindt, zijn gemaakt van rubber, kunststof en metaal. Mannen geven veel om de duurzaamheid, terwijl vrouwen zich richten op het uiterlijk en het gevoel van de horlogeband in kwestie. Mannen gaan voor roestvrijstalen bandjes omdat ze bestand zijn tegen roest, slijtage en scheuren, wat hun duurzaamheid verbetert. Dames horloges worden geleverd met bandjes van verschillende kleuren, zoals rood, groen, roze en wit, en nog veel meer. Het is aan de vrouw om een kleur te kiezen die goed past bij de meerderheid van haar outfits.

Wat maakt het uit?

Ten slotte hebben heren horloges de neiging om met verschillende fysieke functies te komen. Ze zijn meestal flitsender in termen van wat er op de wijzerplaat staat en waarvan het buitenmateriaal is gemaakt. Hoewel de horloges van vrouwen subtieler zijn wanneer ze om de pols zitten, zijn de horloges van mannen eerder bedoeld om de aandacht van anderen te trekken dan dat ze de rest van de kledingstijl complimenteren.

Mannen zijn altijd op zoek naar gadgets die verschillende taken kunnen uitvoeren zonder extra beperkingen. Fabrikanten richten zich op de functionaliteit wanneer ze te maken hebben met herenhorloges. Je zult enkele extra functies vinden, zoals een stopwatch en kalender op het horloge van een man.

Unisex hybride smartwatches, voor zowel mannen als vrouwen

NOWA Paris
- Unisex hybride smartwatches, voor zowel mannen als vrouwen

Als je de bovenstaande functies en uitleg begrijpt, kun je het perfecte polshorloge kiezen. Je zult echter ook kunnen kiezen uit de verschillende unisex merken die zowel mannelijke als vrouwelijke specificaties combineren.

Natuurlijk zullen velen kiezen voor een bepaald horloge gemaakt voor het andere geslacht, gewoon omdat ze de stijl verkiezen. Hoewel dit volkomen acceptabel is, is het de moeite waard om te weten welk horloge voor wie is voordat je een geschikte kandidaat kiest om de komende jaren om je pols te leven.

Voor welk horloge kies jij? Check www.stoerhorloge.com voor een breed assortiment van dames en heren horloges.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.